KAMADO BBQ

Kamado bbq, een veelgebruikte term

Een kamado BBQ is een veelgebruikte term, maar wist u dat een kamado zoveel meer is dan een BBQ? Feitelijk is een kamado een oven. Werkelijk alles wat u in een oven kunt bereiden, kan ook in een kamado. Denk dus niet alleen aan het grillen van vlees, vis en groenten. Maar ook taarten en overheerlijke desserts worden bereid op een kamado.

blaze kamado bij smartdesign center

Wat is een kamado?

Een kamado is een oven. Van origine komt de kamado uit Japan. Na de tweede wereldoorlog zette de kamado voet aan Amerikaanse bodem. Populair werd de kamado in de jaren ’70 en sinds een aantal jaren is die ook ongekend populair in Europa.

Voordelen van een kamado barbecue

De reden waarom steeds meer mensen interesse tonen in een kamado barbecue is omdat de gerechten die met de kamado worden gemaakt, voortreffelijk smaken. Sappen en smaken blijven beter behouden en het is eenvoudig om heerlijke rooksmaken toe te voegen aan het gerecht met behulp van bijvoorbeeld houtsnippers of rookchips. Bent u benieuwd of een kamado BBQ iets voor u is? Wij zetten een paar voordelen op een rij:

1. Verschillende kooktechnieken zijn mogelijk
Zoals gezegd is grillen niet de enige kooktechniek die u toepast met een kamado. Ook roken, braden, stomen, bakken en slow cooking zijn kooktechnieken waar de kamado u mee weet te verrassen. Van het bakken van naanbrood tot het langzaam garen van rosbief of pulled pork.

2. Volledig afsluitbaar voor de juiste temperatuur
Door de ronde vorm is de circulatie in de kamado optimaal. Daarbij komt dat de kamado volledig gesloten kan worden. Ventilatie zorgt ervoor om de kamado op de gewenste temperatuur te brengen en houden.

3. Altijd buiten koken
Het leuke van een kamado is dat u er het hele jaar van kunt genieten. Een traditionele bbq wordt vooral in de zomerperiode onder het genot van een verkoelend drankje gebruikt. Een kamado staat daarvoor ook tot uw dienst, maar kan zoveel meer dan dat. Creëer een buitenkeuken waar de kamado in geplaatst kan worden. Zonder zorgen geniet u het heel jaar door van heerlijke gerechten uit eigen buitenkeuken.

Keramische vs aluminium kamado

Het grote verschil tussen de vele keramische kamado’s die verkrijgbaar zijn én de blaze kamado – vervaardigt uit aluminium – is de breekbaarheid. Een keramische kamado is veel gevoeliger voor stoten of zelfs vallen. Een aluminium kamado kan een stootje hebben. En de roosters van een blaze zijn gemaakt van RVS waardoor die niet gaan roesten. In tegenstelling tot een gietijzeren rooster waar dat wel sneller voorkomt. Maar het allerbelangrijkste verschil tussen een keramische en een aluminium kamado is de conische sluiting van de Blaze kamado. Hierdoor kan er geen lucht ontsnappen en blijft de kamado op de exacte temperatuur zoals u die graag wilt hebben.

Kamado BBQ kopen

Wilt u graag een kamado BBQ kopen maar bent u benieuwd naar de meerwaarde van de Blaze Kamado? Breng een bezoek aan het SmartDesign center in Maassluis waar de aluminium kamado te bewonderen is. Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op. Bent u meteen overtuigd? Bestel dan direct uw kamado via deze site.

Ontdek de

Blaze Kamado

Slow cooking, roken, bakken en grill.

No products in the cart.