ALUMINIUM KAMADO

Waarom een aluminium kamado?

Een aluminium kamado is er speciaal voor de échte egg-liefhebbers. Niet alleen heeft het een prachtig design, ook zijn er een aantal belangrijke voordelen aan deze kamado ten opzichte van een keramische kamado. Benieuwd waarom u het beter in één keer goed kan doen door te kiezen voor de Blaze kamado?

blaze kamado bij smartdesign center

Aluminium vs keramische kamado

Het verschil is pas echt goed merkbaar als u een keramische kamado gewend bent en vervolgens aan de slag gaat met deze aluminium kamado. De Blaze Kamado. De belangrijkste verschillen tussen een kamado van aluminium en keramiek zijn:

  • een kamado van keramiek is gevoelig voor schade. Keramiek dat wordt verwarmt, zet uit. Ook krimpt het weer als het afkoelt. Door deze temperatuurwisselingen kunnen scheuren ontstaan. Daarnaast is het keramiek gevoelig voor stoten en mocht deze vallen dan bestaat de kans dat deze kapot valt.
  • door de conische sluiting van het aluminium ontstaat er geen valse lucht en blijft de warmtecirculatie in de cast perfect in stand. Een keramische kamado is voorzien van vilt waarmee de deksel, de cast afsluit. Hierdoor krijgt valse lucht een kans.

Voordelen van een aluminium kamado

Aluminium is oersterk. Het aluminium zorgt voor de ideale warmtegeleiding in de cast. En de conische sluiting van het aluminium op aluminium, zonder toevoeging van vilt, zorgt ervoor dat valse lucht geen kans krijgt. Zo kunt u de temperatuur in de kamado precies regelen, zoals u dat wilt.

Blaze Kamado voor de echte egg-liefhebber

Bent u een echte egg-liefhebber en loopt u tegen bovengenoemde punten aan met uw keramische kamado? Dan is het tijd om over te stappen naar deze nieuwe kookpartner. De Blaze Kamado, naadloos uitgevoerd in 3 mm dik aluminium.

Meer weten over de aluminium kamado?

Wilt u meer weten over deze kamado of deze in het echt bewonderen? Neem contact met ons op of breng een bezoek aan het SmartDesign center in Maassluis. De Blaze staat opgesteld in een demo-keuken zodat u ‘m in actie kunt zien.

Ontdek de

Blaze Kamado

Slow cooking, roken, bakken en grill.

No products in the cart.