FAQ

FAQ van Blaze Kamado. De meest gestelde vragen vindt u op deze pagina. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op.

ALGEMEEN

Wat ontvang ik bij aanschaf van een Blaze Cast Aluminium Kamado?

De Blaze Cast Aluminium Kamado is uitgerust met een groot rvs grillrooster Ø 51 cm. Ook is er een aspan aanwezig, deze is even groot als de volledige onderkant van de kamado om alle assen op te vangen. Voor de volledigheid, standaard is er geen firebox opgenomen, hierdoor heeft u extra ruimte voor houtskool.

Hoe lang is de garantie op de Blaze Kamado?

Voor de producten van Blaze Kamado geldt een levenslange fabrieksgarantie. Meer over de garantievoorwaarden vindt u hier: https://www.blazekamado.nl/garantie-voorwaarden/

BESTELLING

Kan ik alleen een bestelling plaatsen middels het formulier?

Ja. U kunt niet direct online afrekenen, maar u ontvangt een opdrachtbevestiging en separaat de factuur. Bij betaling wordt uw bestelling geplaatst en is deze definitief.

BEZORGING

Waar wordt de kamado geleverd?

De Blaze Kamado wordt geleverd op het door u aangegeven adres. Het wordt geleverd op een pallet en tot aan de eerste voordeur.

Worden de producten alleen binnen Nederland verstuurd?

Ja, wij versturen onze producten alleen naar adressen in Nederland.

Kan ik de bestelling die ik heb geplaatst nog wijzigen?

Allereerst ontvangt u een bevestiging van de bestelling. Pas als u deze heeft geaccepteerd wordt de bestelling geplaatst en is het niet meer mogelijk om te wijzigen.

ORDER EN RETOUR

Hoe kan ik mijn order volgen?

Zodra de bestelling is geplaatst ontvangt u een Track & trace code zodat u kunt zien waar uw bestelling is.

Kan ik de producten van Blaze kamado retourneren?

Nee, dit is niet mogelijk. Retourneren is alleen mogelijk als het om een garantie geval gaat. Wilt u de Blaze graag eerst in het echt bewonderen? Dan adviseren wij u om een bezoek te brengen aan het SmartDesign center in Maassluis waar de kamado te zien is. Iedere vrijdagavond demonstreren we de Blaze kamado. Een mooie kans om de Blaze in actie te zien.

Welke voordelen biedt de Blaze t.o.v. de keramische kamado?

Voordeel 1

Daar waar een keramische kamado gemakkelijk kan breken, is de Blaze oersterk.

Voordeel 2

De Blaze heeft binnenin geen keramische vuurpot en keramische ring. Iedereen die wel eens pizza’s gemaakt heeft, weet hoe gemakkelijk deze ten gevolge van de hoge temperatuur barsten.

Voordeel 3

De vuurpot en ring in een keramische kamado verkleinen het grill-oppervlak. De nuttige ruimte van een Blaze is aanzienlijk groter.

Voordeel 4

Keramische kamado’s hebben een vilt tussen onder- en bovenzijde. Dit vilt slijt en verbrandt regelmatig en moet dan vervangen worden. Dit is geen gemakkelijk klusje. Een Blaze heeft een conische sluiting, zonder vilt.

Voordeel 5

Keramische kamado’s zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Die van wat mindere kwaliteit hebben vaak de onhebbelijkheid dat onder- en bovenzijde niet goed op elkaar sluiten, met als gevolg “valse lucht”. De temperatuur is dan niet goed meer te sturen. En dat is een van de belangrijkste voorwaarden voor geslaagd koken met een kamado. Door de conische sluiting van de Blaze, is er nooit sprake van valse lucht.

Voordeel 6

Doordat er geen sprake is van valse lucht, gaat de Blaze heel snel uit nadat u de lucht toe en afvoer gesloten heeft. Dit voorkomt onnodig verbruik van kolen.

Voordeel 7

Om keramische kamado’s zitten metalen banden gemonteerd, waaraan vervolgens deksel, handgrepen en overige accessoires gemonteerd zitten, d.m.v. schroeven en boutjes. Deze schroeven en boutjes moeten regelmatig nagesteld worden om veiligheid en bruikbaarheid te waarborgen. De Blaze is van 3 cm dik aluminium. Alles zit gemonteerd in/aan dit aluminium.

Voordeel 8

De roosters van de blaze zijn van RVS en gaan niet roesten. (Zoals een gietijzeren rooster dat wel snel doet)

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

No products in the cart.